Kokosová mouka se vyrábí z kokosové dužiny která se po vysušení a vylisování najemno rozemele. Kokosovou moukou lze klasickou pšeničnou mouku v některých receptech zcela nahradit - muffiny, zákusky a palačinky. Někdy je vhodné ji kombinovat s jinými moukami. Chcete-li použít pouze kokosovou mouku, přidejte o jedno vajíčko více než uvádí původní recept, tím se bude těsto méně drolit.
Přestože kokosová mouka není nijak slazená, díky nasládlé chuti kokosu stačí použít méně sladidla než u běžné mouky. Kromě pečení se dá využít k zahuštění polévek a omáček. Přidáním do vody vznikne nápoj bohatý na bílkoviny a vlákninu.
Mnohé bezlepkové mouky jsou téměř bez chuti, kokosová mouka naopak dodá pokrmům zajímavou chuť. Těsto z kokosové mouky bude celkově lehčí než z mouky mandlové.
Díky vysokému obsahu bílkovin je velmi vhodná pro vegetariány a vegany. Kokosová mouka je přirozeně bezlepková, hodí se pro bezlepkovou dietu
Kokosová mouka BIO
Výrobek ze suchých skořápkových plodů, kokosová mouka
Složení: Kokosová mouka BIO
Výrobek neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany, bez lepku. Surovina nebyla geneticky modifikována.
Trvanlivost výrobku: 9 měsícu od data výroby
Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)
Země původu: Srí Lanka
Průměrné výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota – 1499 kJ/358 kcal;
Tuky – 16g; z toho nasycené mastné kyseliny – 8 g;
Sacharidy – 17 g; z toho cukry – 8 g;
Bílkoviny – 18 g
Sůl – 0,14 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.