Mouka z červené čočky má neutrální chuť, a tak s ní můžete upéct sladké i slané pokrmy, zahušťovat i obalovat. Oproti klasické mouce obsahuje ta z červené čočky více vlákniny i bílkovin. V kuchyni ji mohou využít i celiaci, jelikož je přirozeně bezlepková a nenadýmá. Obsahuje spoustu bílkovin, je tak vhodnou surovinou pro vegany a vegetariány nebo sportovce. Z minerálů v ní najdeme zinek, draslík, vápník, selen, hořčík, mangan a větší množství železa. Rovněž je červená čočka bohatá na vlákninu a vitamíny sk. B.
Země původu: Česká republika
Minimální trvanlivost: 12/2022
Průměrné výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota – 1353kj/ 321kcal;
Tuky – 1,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 0,2 g;
Sacharidy – 56,3 g; z toho cukry – 2,4 g;
Bílkoviny – 23,8 g;
Vláknina - 4,9 g;
Sůl – 0,01 g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.