Jáhlová mouka

59 Kč
Vyprodáno

Přirozeně bezlepková mouka 

Kategorie: Mouky
Hmotnost: 0.5 kg
Položka byla vyprodána…

Jáhly vznikají loupáním prosa. Výsledným produktem jsou asi milimetr velké žluté kuličky. Jáhly bývaly u našich předků velmi frekventovanou potravinou. Do příchodu rýže na evropský kontinent tvořily důležitou součást běžné stravy.

Jáhly neobsahují lepek, mohou je konzumovat i lidé trpící celiakií. Jáhly jsou dobrým zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B.

Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu, peče se z ní pečivo, placky i nejrůznější sladké sušenky. Obsahuje vlákninu.

 

 

Složení: 100% Jáhly

Bezlepkový výrobek

Výrobek neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany, bez lepku.

Surovina nebyla geneticky modifikována.

Trvanlivost výrobku: 02/2023

Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)

Země původu: Ukrajina vyrobeno v CZ

 

Průměrné výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota – 1474 kJ/348 kcal;

Tuky – 1,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 0,2 g;

Sacharidy – 71 g; z toho cukry – 0,7 g; 

Bílkoviny – 13 g;

Sůl – 0,02 g.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
H Avatar autora | 4.2.2022
Na palačinky super