Jáhlová mouka

59 Kč
Skladem (>5 ks)

Přirozeně bezlepková mouka 

Kategorie: Mouky
Hmotnost: 0.5 kg

Jáhly vznikají loupáním prosa. Výsledným produktem jsou asi milimetr velké žluté kuličky. Jáhly bývaly u našich předků velmi frekventovanou potravinou. Do příchodu rýže na evropský kontinent tvořily důležitou součást běžné stravy.

Jáhly neobsahují lepek, mohou je konzumovat i lidé trpící celiakií. Jáhly jsou dobrým zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B.

Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu, peče se z ní pečivo, placky i nejrůznější sladké sušenky. Obsahuje vlákninu.

 

 

Složení: 100% Jáhly

Bezlepkový výrobek

Výrobek neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany, bez lepku.

Surovina nebyla geneticky modifikována.

Trvanlivost výrobku: 9 měsíců od data výroby

Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)

Země původu: Ukrajina vyrobeno v CZ

 

Průměrné výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota – 1474 kJ/348 kcal;

Tuky – 1,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 0,2 g;

Sacharidy – 71 g; z toho cukry – 0,7 g; 

Bílkoviny – 13 g;

Sůl – 0,02 g.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
H Avatar autora | 4.2.2022
Na palačinky super

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení