Jáhly vznikají loupáním prosa. Výsledným produktem jsou asi milimetr velké žluté kuličky. Jáhly bývaly u našich předků velmi frekventovanou potravinou. Do příchodu rýže na evropský kontinent tvořily důležitou součást běžné stravy.
Jáhly neobsahují lepek, mohou je konzumovat i lidé trpící celiakií. Jáhly jsou dobrým zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, železa, mědi, zinku. Z vitamínů převažují vitamíny skupiny B.
Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková a vhodná pro bezlepkovou dietu, peče se z ní pečivo, placky i nejrůznější sladké sušenky. Obsahuje vlákninu.
Složení: 100% Jáhly
Bezlepkový výrobek
Výrobek neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany, bez lepku.
Surovina nebyla geneticky modifikována.
Trvanlivost výrobku: 02/2023
Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)
Země původu: Ukrajina vyrobeno v CZ
Průměrné výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota – 1474 kJ/348 kcal;
Tuky – 1,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 0,2 g;
Sacharidy – 71 g; z toho cukry – 0,7 g;
Bílkoviny – 13 g;
Sůl – 0,02 g.