Maková mouka se vyrábí tak, že se nejprve lisováním za studena odstraní olej a až následně se rozmělní na jemnou mouku. Na rozdíl od mletého máku, který neprošel procesem odtučnění maková mouka obsahuje minimální množství tuku a omega 6 mastných kyselin a dvojnásobné množství vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů.
Maková mouka se dá bezpečně použít jako náhrada pšeničné mouky a dají se připravit chutné sladkosti, nádivky do koláčů, ale můžeme ji použít i na přípravu chleba, buď samostatně, nebo v kombinaci s jinými moukami.
Mák má vysokou nutriční hodnotu, obsahuje cenné minerální látky, vitamíny, bílkoviny, aminokyseliny a esenciální mastné kyseliny. Z minerálů je to hlavně fosfor, draslík, hořčík, vápník, draslík, sodík, železo.
Mák je přirozeně bezlepková plodina. Maková mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu a paleo stravování.
Složení: Mouka z výlisku makových semínek 100%
Výrobek neobsahuje konzervační látky (sorbany, benzoany, atd.), barviva ani oxid siřičitý a siřičitany, bez lepku. Surovina nebyla geneticky modifikována.
Trvanlivost výrobku: 9 měsíců od data výroby
Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)
Země původu: Česká republika
Výživové údaje na 100 g výrobku
Energie 1420 KJ / 338 kcal
Tuky 15 g,
- z toho nasycené
mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 9,4 g,
. z toho cukry 5,1 g
Vláknina 27 g
Bílkoviny 21 g
Sůl 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.