Bílá mandlová mouka se vyrábí rozemletím loupaných (blanšírovaných) mandlí na velmi jemný prášek, který se podobá svou konzistencí klasickým moukám.
Mandlová mouka je bezlepkovou alternativou k běžným obilným moukám.
Díky svým nutričním vlastnostem se skvěle hodí i pro low carb dietu. Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů, cukroví, krémů a dezertů. Můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko, domácí marcipán nebo oblíbené makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze částečně nahradit běžnou mouku.
Země původu: USA
Vyrobeno: Španělsko
Minimální trvanlivost: 12/2022
Skladování: při teplotě do 17°C a max. vlhkost 70%
Průměrné výživové údaje |
na 100 g |
Energetická hodnota |
2642 kJ (631 kcal) |
Tuky |
52 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
4 g |
Sacharidy |
19,2 g |
z toho cukry |
4,8 g |
Vláknina |
10 g |
Bílkoviny |
18,3 g |
Sůl |
<0,025 g |
TIP: MANDLOVÝ MUG CAKE
3/4 hrnečku mandlové mouky
1 vajíčko
1 čl. oblíbeného proteinu (není nutný)
šťávu z půlky citrónu/pomeranče (z pomeranče jsou to tak 2 PL)
libovolné mražené/ čerstvé ovoce (borůvky, maliny, rybíz...)
vše zamíchat a dát na 2-3 minuty do mikrovlnky
ozdobit můžete bílým jogurtem, tvarohem, ovocem...
kombinovat lze na mnoho způsobů, můžete doplnit skořicí, kakaem, oříšky, čokoládou...zkrátka vším co máte rádi