Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek.
Z vitamínů skupinu B, cholin, rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu, rutinu, obsaženého v semenech i slupkách.
Velmi důležitým vitaminem obsaženým v pohance je cholin. Pohanka obsahuje také kyselinu linoleovou a je přirozeně bezlepkovou obilninou.
Země původu: Česká republika
Minimální trvanlivost: 12/2022 a 02/2023
Průměrné výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota – 1479kj/ 349kcal;
Tuky – 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 0,98 g;
Sacharidy – 56 g; z toho cukry – 1,51 g;
Bílkoviny – 17 g;
Vláknina - 4,2 g;
Sůl – <0,01 g.
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
LJ
Lada Janovská
Kupuji opakovaně, čerstvá dobrá.