Mouka je vyrobena jemným mletím nepražených vlašských ořechů. Vlašské ořechy jsou bohatým zdrojem užitečných zdraví prospěšných tuků, bílkovin a vlákniny. Co do obsahu vitaminů, vlašské ořechy jsou dobrým zdrojem vitaminu B1, B2, B3 (niacinu) a B6. Z minerálních látek je významný obsah mědi, zinku, manganu, fosforu, železa, hořčíku a vápníku.
Ořechové mouky jsou vynikající náhradou za obyčejné mouky i za bezlepkové směsi na pečení. Protože se jedná o 100% oříšek v pomletém zpracování, může se mouka přidat na dochucení do kaší, müsli, smoothie nebo použít na dozdobení domácí zdravé zmrzliny. Mouka z vlašských ořechů je vhodná do sladkého i slaného pečiva, na pečení moučníků i cukroví.
Země původu: Slovensko, EU
Minimální trvanlivost: 12 měsíců
Průměrné výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota – 2954kj/ 705kcal;
Tuky – 65 g; z toho nasycené mastné kyseliny – 6 g;
Sacharidy – 14 g; z toho cukry – 1,1 g;
Bílkoviny – 15 g;
Vláknina - 7 g;
Sůl – <0,025 g.