Vlašské oříšky jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitamíny a minerální látky. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů.
Vlašské ořechy jsou velmi starou potravinou, která je nejspíše konzumována již od mladší doby kamenné. Velmi oblíbené jsou zejména o vánocích, ať už při pečení, nebo jako doplnění mikulášské nadílky.
Ideální také v kombinaci se salátem, jogurtem nebo do kaší.
Země původu: Slovensko, Bulharsko
Skladujte v teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti max. 70 %.
Složení: 100 % jádra vlašských ořechů
Trvanlivost výrobku: 12 měsíců od data výroby.
Průměrné výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2954 kJ (705 kcal)
Tuky 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Sacharidy 14 g
z toho cukry 1,1 g
Vláknina 7 g
Bílkoviny 15 g
Sůl <0,025 g
TIP: VLAŠSKÉ ENERGY BALLS
- 1 šálek (asi 10) vypeckovaných datlí
- 1/2 šálku surových vlašských ořechů
- 1/4 šálku mandlí
- 1 čajová lžička koření ( koření na dýňový koláč / skořice / kakao / perníkové - výběr je na vás)
- špetka mořské soli
Všechny ingredience vložte do kuchyňského robota a rozsekejte dokud nevznikne lepkavá tvarovatelná hmota.
Pak už jen vytvarujte kuličky a dejte chladit do ledničky v uzavřené nádobě.
Dobrou chuť
inspirace na https://www.eatingbirdfood.com/