Pekanový ořech je vzhledově podobný vlašskému, je však podlouhlý, jemnější a sladší. Skořápka plodu je hladká, různých barev přes odstíny žluté, hnědé a oranžové. Jedlá jádra jsou velice chutná, ale jak už u ořechů bývá, také tučná. Naštěstí se jedná a tuky zdravé, obsahuje až 10% bílkovin a navíc jsou pekany bohatým zdrojem provitaminu A, vitaminu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Pouhých pět pekanových ořechů obsahuje asi šestinu doporučené denní dávky zinku.
Tyto oříšky lze je konzumovat samotné, přidávat do müsli a jiných směsí, do sladkého i slaného pečiva, ale díky svému obsahu tuků z nich můžete vyrobit i ořechovou pomazánku nebo sýr. Obzvláště dobré jsou v různých ořechových dezertech.
Pekanové ořechy
skořápkové plody
Složení: Jádra pekanů
Výrobek může obsahovat suché skořápkové plody.
Trvanlivost výrobku: cca 10 měsíců
Podmínky skladování: max. 20°C, max. 70% RV (vlhkost)
Země původu:USA
Průměrné výživové údaje |
na 100 g |
Energetická hodnota |
3133kJ (748 kcal) |
Tuky |
72 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,2 g |
Sacharidy |
13,9 g |
z toho cukry |
4 g |
Vláknina |
9,6 g |
Bílkoviny |
9,2 g |
Sůl |
<0,02 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.