Díky šetrnému sušení mrazem mají lyofilizované banány zachované veškeré vitamíny a živiny i barvu jako banány čerstvé. Procesem lyofilizace se zbavily vody a díky tomu krásně křupou – tuto jejich vlastnost vám pomůže zachovat až do posledního sousta znovuuzavíratelný obal. Pokud ale lyofilizované ovoce necháte např. jen tak vysypané v misce delší dobu, ovoce nasaje vlhkost a už nebude tak křupané, nicméně bude stále lahodné.
Lyofilizace je sušení hlubokým mrazením za velmi nízkého tlaku. Lyofilizované ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu, vůni a všechny minerální látky a vitamíny, které jsou v ovoci obsaženy.
Použití: Banány sušené mrazem se hodí na pečení, do jogurtů, kaší, smoothie i do proteinů. Vychutnáte si je ale i jen tak samotné. Obzvláště děti je milují! Perfektní i ke zdobení různých dezertů.
- Složení: banány 100%
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 20 °C a relativní vlhkosti nejvýše 50 %.
Země původu: Polsko
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1597/376 |
Bílkoviny (g) | 3,9 |
Tuky (g) | 1,2 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 0,5 |
Sacharidy (g) | 84,3 |
Z toho cukry (g) | 74,3 |
Vláknina (g) | 6,6 |
Sůl (g) | 0,01 |