Díky šetrnému sušení mrazem má lyofilizované ovoce zachované veškeré vitamíny a živiny i barvu jako čerstvé. Procesem lyofilizace se zbavilo vody a díky tomu krásně křupe – tuto vlastnost vám pomůže zachovat až do posledního sousta znovuuzavíratelný obal. Pokud ale lyofilizované ovoce necháte např. jen tak vysypané v misce delší dobu, ovoce nasaje vlhkost a už nebude tak křupané, nicméně bude stále lahodné.
Lyofilizace je sušení hlubokým mrazením za velmi nízkého tlaku. Lyofilizované ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu, vůni a všechny minerální látky a vitamíny, které jsou v ovoci obsaženy.
Použití: Ovoce sušené mrazem se hodí na pečení, do jogurtů, kaší, smoothie i do proteinů. Vychutnáte si je ale i jen tak samotné. Obzvláště děti je milují! Perfektní i ke zdobení různých dezertů.
- Složení: jahody 33%, maliny 33%, banány 33%
- Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 25 °C a relativní vlhkosti nejvýše 65 %.
Země původu: Čína
-
Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota (kJ/kcal) 1461/349 Bílkoviny (g) 3,56 Tuky (g) 1,3 Sacharidy (g) 80,6 Sůl (g) 0,12