Díky šetrnému sušení mrazem mají lyofilizované jahody zachované veškeré vitamíny a živiny i barvu jako jahody čerstvé. Procesem lyofilizace se jahody zbavily vody a díky tomu krásně křupou – tuto jejich vlastnost vám pomůže zachovat až do posledního sousta znovuuzavíratelný obal. Pokud ale lyofilizované ovoce necháte např. jen tak vysypané v misce delší dobu, ovoce nasaje vlhkost a už nebude tak křupané, nicméně bude stále lahodné.
Tyto lyofilizované jahody používáme i do našich skvělých jahodových datlových bonbónů.
Za zmínku stojí jistě i malinová varianta.
Lyofilizace je sušení hlubokým mrazením za velmi nízkého tlaku. Lyofilizované ovoce si v maximální míře zachová svou původní texturu, vůni a všechny minerální látky a vitamíny, které jsou v ovoci obsaženy.
Použití: Jahody sušené mrazem se hodí na pečení, do jogurtů, kaší, smoothie i do proteinů. Vychutnáte si je ale i jen tak samotné. Obzvláště děti je milují!
Lyofilizované jahody plátky 100 %.
Země původu: Německo, Čína, Turecko, Egypt
Skladujte v temném, chladném a suchém míst
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 220 kJ / 286 kcal |
Tuky: | 3,7 g |
z toho nasycených: | 0,05 g |
Sacharidy: | 51 g |
z toho cukry: | 51 g |
Vláknina: | 15 g |
Bílkoviny: | 7,8 g |
Sůl: | <0,025 g |